Hoover Inter-generational Child Care Center

HIC_1

The village is a response to the children’s need for a familiar and appropriately scaled home environment and is laid out as an educational tool and awareness symbol for the children. The entry pavilions are “gateways” to the village. The village green and amphitheater is the central focus and functions as the visual and spirtual “heart” of the school. The colonnaded walkways are the “streets” which link the village elements. The “village hall” is for community meetings and afterschool classes and is the prominent public building. The “village buildings” house the classrooms and resemble mansion houses and villa’s with individual entrances and porches, and the service buildings of offices, staff rooms, bathrooms and kitchens provide the village infrastruction. The three foot high base defines the children’s environment.

HIC_2HIC_3HIC_4HIC_5

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s