Galor Residence

Private Residence – Los Angeles, California

GR_1

This hillside residence is designed on a 20′ x 20′ grid of caissons with a 6′ 8″ X 6′ 8″ sub-grid/module. The stepped and overlapping plans articulate the vertical relationship between the residence, the connective vertical volumes, and the third-floor artist’s studio and rooftop terrace. The shaded edge of the floors simultaneously reinforces the plan edge while creating a three dimensional image.

GR_2GR_3GR_4GR_5

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s